بی‌توجهی به نهادهای تحصیلی؛ قطع معاش اساتید و بی‌نظمی در ساعات درسی

ساخت وبلاگ

در پی تسلط دوباره طالبان، نهادهای آموزشی و تحصیلی یا موقتا از فعالیت بازماندند یا تغییرات جدی در سطوح مختلف آن لحاظ شده است. اکنون فعالیت دانشگاه به عنوان یک نهاد آکادمیک که نخبه‌گان علمی در آن پرورش می‌یابد تغییر مسیر داده و به مدرسه‌ای با تبعات جنسیتی و افزایش حجم درس‌های دینی مبدل شده است.

در تازه‌ترین مورد، دفتر نخست‌وزیر حکومت طالبان فیصله‌نامه قطع معاش اساتید دانشگاه که در خارج از کشور مشغول تحصیل هستند را امضا کرده است. طبق این فیصله به وزارت تحصیلات عالی طالبان گفته شده که این استادان (استادان مشغول تحصیل در خارج از کشور) مستحق دریافت معاش نیستند.

برخی از استادان دانشگاه‌ها که جهت ارتقای ظرفیت و بلند بردن سطح تحصیل‌شان طبق فیصله کابینه‌ی حکومت پیشین، به خارج از کشور اعزام می‌شدند و معاش آنها طی مدتی که آنها مشغول تحصیل بودند از سوی وزارت تحصیلات عالی پرداخت می‌شد. اکنون برخی از آنان می‌گویند که سرگردان‌اند و بیشتر از سه ماه می‌شود که معاش نگرفته‌اند.

به دنبال این تصمیم حکومت طالبان، شماری از استادان دانشگاه دولتی تخار که برای تحصیل در مقاطع ماستری و دکترا به کشورهای دیگر رفته اند، این اقدام طالبان را غیر منطقی می‌دانند. به گفته‌ی آنان، عدم پرداخت معاش، مانع ادامه تحصیل در خارج از کشور می‌شود.

از سوی دیگر دانشجویان در دانشگاه کابل از بی‌نظمی در ساعات درسی و کمبود شدید استاد در این دانشگاه شکایت می‌کنند.

محمد (مستعار)، یکی از دانشجویان می‌گوید که از هشت صبح تا ساعت چهار عصر فقط دو ساعت یا نهایتا سه ساعت درس می‌خوانند. به گفته‌ی او در یک هفته سه روز به پسران اختصاص دارد و بنابه افزایش ساعات درسی مضمون ثقافت اسلامی، یکی از ساعات درسی هر روز ثقافت اسلامی است و دیگر مضامین یا استاد ندارد یا استاد مربوطه حاضر نمی‌شود.

چندی پیش یکی از کارمندان بخش اداری دانشگاه کابل به خامه پرس تایید کرده بود که تنها دانشگاه کابل بیش از ۱۰۰ استاد کم دارد و دانشجویان در طول روز با چندین ساعت درسی خالی روبرو می‌شوند.

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 100 تاريخ : شنبه 26 شهريور 1401 ساعت: 19:42

خبرنامه