دیدبان حقوق بشر: نیمی از جمعیت افغانستان تجربه‌ی اضطراب و افسردگی دارند

ساخت وبلاگ

دیدبان حقوق بشر در دهم اکتبر به مناسبت روز جهانی بهداشت روان می‌گوید که بیش از نیمی از جمعیت افغانستان متاثر ۴ دهه جنگ به خدمات سلامت روحی و روانی نیاز دارند.

در گزارش دیدبان حقوق بشر به بهداشت روانی مردم کشورهای درگیر جنگ پرداخته شده که افغانستان را نیز شامل می‌شود.

بربنیاد این گزارش، بیش از نیمی از جمعیت افغانستان افسردگی، اضطراب و استرس پس از سانحه را تجربه می‌کنند که بازماندگان خشونت‌های ناشی از جنگ را نیز شامل می شود. از این میان فقط ۱۰ درصد به درمان لازم دسترسی داشته‌اند.

پیشتر سازمان حفاظت از کودکان نیز در گزارشی گفته بود که هر چهار نفر کودک و بزرگسال در افغانستان، یک نفر افسردگی را تجربه می‌کنند و دست یافتن به مراکز درمانی نیز عاجل هستند.

سیف د چلدرن همچنان از عواقب طولانی‌مدت بیماری روانی در افغانستان هشدار داده بود که در صورت عدم دسترسی به مراکز درمانی به‌جود می‌آید.

شانتا راو باریگا، مدیر حقوق معلولان دیدبان حقوق بشر می‌گوید که میلیون‌ها نفر در سراسر جهان اثرات مخرب جنگ را بر سلامت روان خود تجربه اما تعداد کمی از آنها حمایت لازم را دریافت می‌کنند.

یکی از بازماندگان حمله‌ی انتحاری در افغانستان به دیدبان حقوق بشر گفته است: “هنوز فلاش بک دارم، تمام شب نمی‌توانم بخوابم. من به راحتی عصبانی می‌شوم.”

در ماه‌های گذشته، موسسه تحقیقاتی گالوپ نشان داد که اکثر مردم افغانستان پس از رویکار آمدن طالبان افسرده و مضطرب شده‌اند. در نتایج این نظرسنجی همچنان آمده بود که بیشتر مردم ناامید شده و احساس‌های ناخوشایند را تجربه می‌کنند.

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 100 تاريخ : سه شنبه 19 مهر 1401 ساعت: 12:51

خبرنامه