زنگ سال جدید نواخته شد اما مکتب های خیالی و فساد همچنان مشکلات جدی در نظام معارف

ساخت وبلاگ

نوشته شده توسط خامه پرس - پ حمل ۰۳ ۱۳۹۶, ۱۲:۰۳ ب.ظ

زنگ آغاز دورۀ جدید مکتب‌های افغانستان در سال ۱۳۹۶ امروز پنج شنبه(۳ حمل) در محفلی با حضور سروردانش، معاون دوم ریاست جمهوری، محمد حنیف بلخی سرپرست وزارت معارف، معیینان این وزارت و شماری از وزیران کابینه، در مقر وزارت معارف کشور نواخته شد.

محمد سروردانش، معاون اول ریاست جمهوری در این محفل گفت، با وجود آن که کمک‌های زیادی در عرصۀ معارف از سوی جامعۀ جهانی صورت گرفته، اما افغانستان هنوز هم از بی‌سوادترین کشورها در جهان به حساب می‌آید.

 ناامنی،  وجود فساد اداری در قرار دادها، عدم تعمیرات معیاری، نبود جای مناسب برای تدریس، عدم استادان زن در مکتب‌ها و وجود مکتب‌های خیالی از جمله مواردی است که معاون دوم رییس جمهور، از آن به عنوان مشکلات جدی در نظام معارف افغانستان یاد نمود.

آقای دانش از وجود مکتب‌های خیالی به عنوان یک واقعیت موجود یاد نمود و تاکید کرد که این مشکلات باعث شده تا در نظام معارف کشور اصلاحات به وجود نیاید.

معاون دوم رییس جمهور اظهار نمود که در حال حاضر درصد بی‌سوادی در افغانستان بسیار زیاد است و در این راستای باید گام‌های موثر از سوی وزارت معارف برداشته شود .

آقای دانش خاطر نشان ساخت که بیش از ۵۰ درصد مکتب‌های افغانستان بدون تعمیرهای معیاری اند و به وزارت شهرسازی و مسکن دستور داد تا اعمار ساختمان مکتب‌ها را در سراسر کشور، در اولویت کاری سال ۱۳۹۶ خورشیدی خود قرار دهد.

عدم توزیع کتاب مکتب‌ها در زمان مناسب از مشکلات جدی دیگر در نظام معارف کشور به حساب می‌آید، اما آقای دانش در این مورد گفت که کتاب‌های درسی معارف بعد از این در داخل افغانستان به چاپ خواهد رسید و نیاز به کشورهای خارجی نیست.

معاون دوم رییس جمهور علاوه نمود که در افغانستان باید تا سال ۲۰۳۰ میلادی ارقام افراد باسواد بالاتر از ۶۰ درصد باشد و این تعهدی است که حکومت به جامعۀ جهانی کرده‌است.

او گفت حکومت وحدت ملی مسؤولیت تامین امنیت مکتب‌های کشور را دارد و باید در سال جدید دولت با راه‌اندازی عملیات‌ها در مناطق ناامن، امنیت مکتب‌ها را تامین نماید تا تمام دانش‌آموزان بتوانند به درس‌های خود ادامه دهند.

وی عدم حضور دانش‌جویان در مکاتب را در مناطق ناامن خیلی تاسف‌بار خواند و گروه های تروریستی به شمول گروه طالبان را مسوول این عمل دانست.

در همین حال محمد حنیف بلخی، سرپرست وزات معارف کشور می‌گوید که در حاضر ۹٫۲ میلیون دانش‌آموز در مکتب‌های افغانستان مشغول فراگیری درس اند که ۳۹ درصد آن را دختران تشکیل می‌دهند.

آقای بلخی گفت این تعداد شاگرد توسط ۲۰۰هزار معلم زن و مرد تدریس می‌شوند که درصد معلمان زن ما خیلی کم است.

او گفت وزارت معارف با وجود آن‌که به چالش‌های زیادی روبه‌رو بوده، اما توانسته دست‌آوردهای خوبی در سال ۱۳۹۵ داشته باشد.

وی گفت در سال ۲۰۰۲ میلادی میزان اشتراک دختران در مکتب‌ها بسیار کم بود ویا هم هیچ نبودند، در حالیکه در درحاضر کم‌تر از ۴۰ درصد شاگردان مکتب‌های ما را دختران تشکیل می دهند.

خبرگزاری خامه پرس - فارسی | خبرهای داغ از افغانستان، منطقه و جهان را دنبال کنید با تویتر, فسبک. و آر اس اس

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 273 تاريخ : پنجشنبه 3 فروردين 1396 ساعت: 22:03

خبرنامه