۲۷ کشور منطقه و جهان خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه در افغانستان شدند

ساخت وبلاگ

گروهی از کشورهای جهان که تعداد شان به ۲۷ کشور میرسد در یک اعلامیه‌ای مشترک از حکومت طالبان خواسته‌اند که مکاتب دخترانه بالاتر از صنف ششم را بازگشایی کنند.

«گروپ دوستان زنان در افغانستان» ناوقت چهارشنبه، بیست‌وهفتم میزان در اعلامیه‌ای برعلاوۀ افزایش بی‌حرمتی به حقوق اساسی و بشری زنان در افغانستان، از محدودیت‌های طالبان در برابر تحصیل زنان و دختران به شدت نگرانی کرده است.

در «گروپ دوستان زنان در افغانستان» برعلاوۀ ایالات متحده و بریتانیا، قطر، استرالیا، بنگله‌دیش، بلجیم، کانادا، چاد، فرانسه، آلمان، یونان، هنگری، اندونیزیا، ایرلند، ایتالیا، جاپان، لبنان، لیتوانیا، ناروی، سریلانکا، ترکیه، ترکمنستان، امارات متحده عربی و برخی کشورهای دیگر شامل اند.

آنان از حکومت طالبان خواسته‌اند که فوراً ممنوعیت آموزش متوسطه دختران در افغانستان را که بیش از یک سال است برقرار است، لغو کنند.

کشورهای دوست زنان افغانستان تأکید کرده‌اند که تصمیم طالبان برای حذف دختران از مکاتب منعکس‌کننده‌ی خواست اکثریت مردم افغانستان نیست و این امر افغانستان را به تنها کشوری در جهان تبدیل می کند که آموزش متوسطه دختران را ممنوع می‌کند.

همچنان در اعلامیه از بستن دوبارۀ مکاتب از سوی طالبان که قبلاً در شماری از ولایات توسط مردم بازگشایی شده بودند، نیز نگرانی شده است.

به تاریخ ششم سپتمبر (۱۵ سنبله) مردم و مدیران برخی مکاتب در پکتیا مکاتب بالاتر از صنف ششم را بازگشایی کردند، اما بر اساس گزارش‌ها طالبان دوباره این مکاتب را بستند.

همچنان در این اعلامیه گفته شده است که محدودیت‌های فراراه آموزش دختران و زنان جلو کمک‌های اقتصادی به این کشور را در آینده می‌گیرد. اعلامیه افزوده است که با ممنوعیت کار زنان در ادارات دولتی، تولید ناخالص داخلی افغانستان ۶۰۰ میلیون دالر امریکایی کاهش می‌یابد.

آنان به خطرات فزاینده مرتبط با اختلال در دسترسی دختران به آموزش نیز اشاره کرده و گفته‌اند که این امر باعث ازدواج‌های زودهنگام و اجباری کودکان خواهد شد.

اعضای این گروه از هیأت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) درخواست کرده‌اند تا به نظارت دقیق و گزارش در مورد وضعیت زنان ادامه دهد.

آنان از نماینده‌ی ویژه دبیرکل سازمان ملل درخواست کرده‌اند تا به تعامل با تمامی بازیگران و ذی‌نفعان سیاسی مرتبط افغانستان، از جمله مقامات ذی‌ربط، در مورد این موضوع، مطابق با مأموریت یوناما، ادامه دهد.

این در حالی است که ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان چند روز پیش در نشست اتحادیه علمای دینی در ترکیه گفت که حکومت آنان به آموزش دختران متعهد است، اما مشخص نکرد که چه زمانی مکاتب دختران باز خواهد شد.

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 98 تاريخ : جمعه 29 مهر 1401 ساعت: 15:40

خبرنامه