حکومت طالبان گزارش بنت در مورد افغانستان را «شایعات» خواند و «محکوم» کرد

ساخت وبلاگ

وزارت خارجه حکومت طالبان اظهارات ریچارد بنت، گزارشگر ویژه شورای ملل متحد مبنی بر اینکه نقض حقوق بشری در تاریخ افغانستان بی‌سابقه است، «شایعات» خوانده و آن را محکوم کرده است.

وزارت امور خارجه حکومت طالبان روز پنج‌شنبه، پنجم عقرب با نشر اعلامیه‌ای گفته است که نشر این موضوعات روحیه همکاری میان کشورها را صدمه می‌زند و فاصله میان افغانستان و جهان را بیشتر می‌کند.

گزارشگر ویژه شورای ملل متحد روز چهارشنبه، بیست‌وششم اکتوبر در نشست ملل متحد گفت که وضعیت حقوق بشری اقلیت‌ها، به شمول هزاره‌ها، صوفی‌ها، سیک‌ها و هندو‌ها، سرکوبی آزادی رسانه‌ها، بحران بشری، معافیت از مجازات و عدم حسابدهی از سایر موضوعاتی است که وضعیت بد حقوق بشری را در افغانستان نشان می‌دهد.

اما وزارت خارجهٔ حکومت طالبان در اعلامیه گفته است: 

«در این اواخر آقای بنت آدرس ایمیل خود را در تویتر با مردم به اشتراک گذاشت و از آنان خواست تا شکایات حقوق بشری خود را با او در میان بگذارند. امارت اسلامی افغانستان به آقای ریچارد بنیت توصیه می‌کند که به عنوان یک گزارشگر بی طرف و مسلکی مشکلات جامعه و پیشرفت‌ها در زمینهٔ حقوق بشر را منصفانه و متوازن بدست آورده و به جامعه جهانی منتقل کند. چنین گزارش هایی که مبتنی بر ادعاهای شخصی اثبات نشده، منابع مجازی و ایمیل‌های شخصی مغرضانه هستند، در سراسر جهان از اصول علمی و حرفه‌ای دور بوده و قابل اعتماد نیستند. »

آقای بنت گفته بود که  در مقایسه با دست‌آورد‌های ۲۰ سال گذشته، این پسرفت بزرگتر از پسرفت‌های است که زنان و دختران افغان در سال ۱۹۹۶ آنرا تجربه کردند- سالی که گروه طالبان برای بار نخست به قدرت رسید.

به گفته گزارشگر ویژه سازمان ملل، این «تبعیض مطلق جنیسیتی به هدف ناپدید ساختن زنان در جامعه است».

اما حکومت طالبان پس از این اظهارات بنت گفتند که وی در گزارش خود به صراحت گفته است که مقامات آن گروه همه امکانات سفر از جمله امکان دسترسی به ولایات و مکان‌های حساس مانند زندان‌ها را برای وی فراهم کرده اند. طالبان گفته اند:

«این خود نشان‌دهنده این واقعیت است که امارت اسلامی چیزی برای پنهان کردن ندارد و می‌خواهد به طور شفاف در مورد حقوق بشر تحقیق شود، اما با وجود این، آقای بنیت گزارش یک طرفه و غیرحرفه ای ارایه کرده است.»

در اعلامیه آمده است که مقامات مختلف امارت اسلامی تمام شواهدی را که نشان‌دهندۀ پیشرفت حقوق بشر در افغانستان است به وی ارایه کرده اند، اما آقای بنیت تمام پیشرفت‌ها را نادیده گرفته است.

گزارش‌گر ویژه سازمان ملل متحد با اشاره به ولایت پنجشیر، جایی که مقاومت مسلحانه در برابر طالبان ادامه دارد، وضعیت ناگوار حقوق بشری در آنجا را تایید کرد. او افزود که طالبان پنجشیر را تحت کنترول شدید نظامی قرار داده است و وضعیت در پنجشیر متفاوت تر از هر جای دیگر در افغانستان است و رسانه‌ها اجازه ندارند از این ولایت گزارش تهیه کنند.

او افزود: «من با گواهان رویداد به شکل مستقیم صحبت کردم. وضعیت به گونه‌ی به من به نظر رسید که نگرانی جدی در درباره نقض حقوق بشر و قوانین بشردوستانه، به شمول کشتار صحرایی، را به میان می آورد. محدودیت جدی بر مردم عادی در آنجا وجود دارد، به حدی که دهقان نمی تواند به کشت‌زارهایش سر بزند و چوپان از پشت رمه‌اش برود.»

طالبان این ادعاها را رد کرده و می‌گوید که این گونه اظهارات نامتعادل، ناعادلانه و یک جانبه نه تنها برخلاف اظهارات آقای بنیت در کابل است، بلکه مصداق بارز یک گزارش غیرحرفه‌ای و مغرضانه و افزایش فاصله افغانستان با جهان و بدنام کردن یک نظام اسلامی است.

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 91 تاريخ : جمعه 6 آبان 1401 ساعت: 2:24

خبرنامه