حکومت طالبان: پس از حاکمیت ما هیچ خبرنگاری در افغانستان به‌قتل نرسیده است

ساخت وبلاگ

وزارت خارجه حکومت طالبان به‌مناسبت روز پایان دادن به معافیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران گفته است که پس از حاکمیت کامل طالبان در افغانستان، هیچ خبرنگاری در این کشور به قتل نرسیده است.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی امور خارجه حکومت طالبان چهارشنبه‌شب، یازدهم عقرب در رشته توییتی نگاشته است که با قدرت رسیدن آنها به رسانه‌ها و نمایندگان آن با هیچ چالشی رو‌به‌رو نشده‌اند.

به گفته آقای بلخی، حکومت طالبان به تمامی رسانه‌ها در‌ مطابقت با ارزش‌های اسلامی و منافع ملی، در چارچوب رفتار مسلکی از فعالیت آزادانه و مصونیت اطمینان می‌دهد.

بلخی افزوده است که حکومت طالبان باورمند به‌ اهمیت حقیقت‌یابی و انعکاس آن است و به همین دلیل، ضمن تجویز فعالیت رسانه‌ها و کارمندان آن، فضای مناسب کاری را برای دست‌رسی به‌ معلومات لازم و همه مناطق کشور فراهم کرده است که در نتیجه‌ی آن بیش‌تر از ۲۷۰ رسانه‌ی داخلی در کشور فعالیت دارند.

سخن‌گوی وزارت خارجه حکومت طالبان نوشته است که افزون بر‌ این، ۱۴ شبکه‌ی خبری خارجی در کشور حضور دایمی دارند و از ‌آغاز سال ۱۴۰۱ به این سو، به ‌بیش‌تر‌ از ۷۰۰ خبرنگار از ۱۹۶ شبکه‌ی خبری از کشورهای آسیایی، اروپایی، امریکایی و آسترالیایی، تسهیلات رفت‌و‌آمد و گزارش‌سازی فراهم شده است.

این گفته‌ها در حالیست یوناما گفته بود که از آگست سال ۲۰۲۱ تاکنون بیش از ۲۰۰ مورد نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران را ثبت کرده‌اند.

دفتر یوناما افزوده است که رسانه‌ها در افغانستان در خطر به سر می‌برند و خواهان حفاظت از خبرنگاران و پایان دادن به معافیت از مجازات شده است.

هم‌چنان مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که در دو دهه گذشته دست‌کم ۱۲۷ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای در حمله‌های هدف‌مند مسلحانه کشته شده‌اند.

آماری که از سوی مرکز خبرنگاران افغانستان منتشر شده نشان می‌دهد که از ۲۰۰۱ میلادی تاکنون دست‌کم ۱۲۷ خبرنگار و کارمند رسانه‌ای به قتل رسیده که ۲۰ تن آنان را زنان تشکیل می‌دهد. از این میان تنها در ۲۰۲۱ دست‌کم ۸ خبرنگار که ۵ تن آنان زنان بوده کشته شده‌اند.

۹۰ درصد عاملان کشتار خبرنگار از هرگونه مجازاتی معاف بوده‌اند و یافته‌های مرکز خبرنگاران افغانستان نشان می‌دهد که از ۱۰۹ مورد قتل در ۱۸ سال گذشته تنها به ۶ پرونده رسیدگی شده است.

اما وضعیت حقوق بشر خبرنگاران در یک سال گذشته و با تسلط طالبان بر افغانستان همواره محل بحث بوده و نهادهای حامی رسانه‌ها از هیچ ابراز نگرانی در این زمینه دریغ نکرده‌اند.

طبق یافته‌های مرکز خبرنگاران افغانستان پس از تسلط طالبان دست‌کم ۲۴۵ مورد خشونت علیه خبرنگاران ثبت شده که بازداشت، شکنجه‌، تهدید، خشونت فزیکی، ارعاب، جراحت و حتی کشتار می‌شود.

از این میان ۱۳۰ مورد بازداشت توام با خشونت یادآوری شده است در حالی که یوناما گفته است بیش از ۲۰۰ مورد خشونت علیه خبرنگاران را ثبت کرده‌اند.

در گزارش قبلی یوناما که ۱۰ ماه نخست حاکمیت طالبان در آن بررسی شده، ۱۷۳ مورد نقض حقوق بشر روزنامه‌نگاران و کارمندان رسانه‌ای گزارش شده است. از این میان ۱۶۳ مورد آن به طالبان نسبت داده شده که شامل ۱۲۲ مورد دستگیری، ۳۳ مورد تهدید و ارعاب، ۱۲ مورد بازداشت غیرقانونی و ۵۸ مورد بدرفتاری می‌شود.

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 90 تاريخ : پنجشنبه 12 آبان 1401 ساعت: 13:36

خبرنامه