افزایش مشکلات روحی و روانی خبرنگاران در افغانستان

ساخت وبلاگ

جامعه‌ رسانه‌ای افغانستان در کنار سایر مشکلات از قبیل کاهش ۵۰ درصدی فعالیت رسانه‌ها، متوقف شدن کامل رسانه‌های چاپی و حذف اجباری ۹۳ درصدی خبرنگاران زن از عرصه‌ی رسانه‌ها با مشکلات پیچیده‌تری نیز مواجه شده که دیدگاه‌ها نسبت به آینده‌ی کار رسانه‌ای را مخدوش کرده است.

ظریف کریمی، مسوول نهاد حمایت کننده رسانه‌های آزاد افغانستان (نی) در گفتگو با خامه پرس تایید کرد که بر علاوه‌ی خشونت روز افزون که مصونیت شغلی و جانی خبرنگاران را تهدید می‌کند، مشکلات دیگری نیز وجود دارد که مصوونیت روحی و روانی خبرنگاران را با خطر مواجه می‌سازد.

به گفته‌ی او، اعمال فشار از سوی امارت اسلامی و خشونت‌هایی که عمدتا از سوی امارت اسلامی انجام شده خبرنگاران را با مشکلات روحی و روانی سردچار ساخته است.

آقای کریمی هشدار داد که تداوم این وضع طی بیشتر از یک‌نیم سال گذشته خبرنگاران را منزوی ساخته و در موارد دیگر، خبرنگاران رو به خودسانسوری آورده‌اند و نتیجه‌ی کاری انجام می‌دهند، تاثیری که باید داشته باشد را در قبال ندارد.

همزمان با این، روان‌شناسی که خبرنگاران بخاطر مشکلات روحی و روانی پیش او مراجعه کرده‌اند گفت که مشکلات اقتصادی در کنار بدبینی ارگان‌های دولتی نسبت به کار خبرنگاری، ژونالیستان را با مشکلات روحی و روانی مواجه کرده است.

این روان‌شناس خاطر نشان کرد که خبرنگاران به نسبت تهدیدهایی که مصوونیت شغلی، روحی و جانی آنان را نشانه رفته نسبت به کار خود بیگانه شده‌اند. به گفته‌ی او، بسیاری از خبرنگاران اکنون از روی اجبار تن به کار خبرنگاری داده‌ و به اهمیت این کار فکر نمی‌کنند.

مسوول نهاد نی نیز افزود که مشکلات اقتصادی رسانه‌ها شدیدا افزایش پیدا کرده و این امر خبرنگاران را نیز متاثر ساخته است. به گفته‌ی او خبرنگاران زیر تهدیدهای موجود قادر به گزارش موارد انتقادی نیستند.

آقای کریمی خاطر نشان کرد که دلسردی خبرنگاران نسبت به کارشان حاصل وضعیت موجود است که بر دیگر چالش‌های جامعه رسانه‌ای افزوده شده و رسیدگی به آن در کوتاه مدت بعید به نظر می‌رسد.

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 61 تاريخ : شنبه 27 اسفند 1401 ساعت: 20:27

خبرنامه