تجلیل از روز کتاب با چند روز تاخیر؛ استقبال گرم آقایان و حضور کم‌رنگ بانوان

ساخت وبلاگ

تجلیل از روزجهانی کتاب توسط یک موسسه نشراتی خصوصی در کابل؛ هرچند که این برنامه با چند روز تاخیر برگزار شده اما با استقبال خوب شهروندان مرد مواجه شده است.

23 اپریل از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) بحیث روز جهانی کتاب نام گذاری شده است. مسئولان موسسه نشراتی اکسوس به خاطر گرامی داشت این موناسبت برنامه را در مرکز این موسس نشراتی راه اندازی کردند و می گویند که برنامه به خاطر ماه مبارک رمضان با چند روز تاخیر برگزار شده است.

این موسسه به مناسبت روز جهانی کتاب و تشویق شهروندان به مطالعه در قیمت کتاب‌هایش برای مشتریان  تخفیف مد نظر گرفته است.

صفی‌الله ناصری، مسئول موسسه نشراتی و کتاب‌فروشی اکسوس می‌گوید از آنجایی که مردم با مشکلات اقتصادی دچار اند آنها به مناسبت روز کتاب و تشویق مردم به کتاب‌خواندن در قیمت کتاب‌های شان تخفیف و برای کسانی که بیشتر کتاب بخرند هدیه در نظر گرفته است.

حضور بانوان اما در اینجا کمرنگ است و کمتر خانمی برای خرید کتاب به این مرکز مراجعه می‌کنند.  در حالی که به گفته مسئولان این مرکز هیچ محدودیتی برای ورود بانوان در این مرکز وجود ندارد و از سوی امارت اسلامی نیز دستوری در خصوص ورود خانم‌ها صادر نشده است.

در همین حال حسیب نورمل، نویسنده و مترجم یکی از اشتراک کنندگان مراسم تجلیل از روز کتاب می‌گوید که وضعیت کتاب‌خوانی و فرهنگ مطالعه در افغانستان روزتاروز در حال بدتر شدن است.

آقای نورمل محدودیت ها و وضعیت بد اقتصادی شهروندان را عامل تضعیف فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی به خصوص در میان بانوان کشور می‌خواند.

این نویسنده و مترجم در خصوص دلیل عدم حضور بانوان در این مراسم و کاهش علاقمندی آنان به خرید کتاب گفت: «مکتب‌ها بند است، دانشگاه‌ها (بروی دختران) مسدود است. آنها ناامید شدند و علاقمندی‌شان را به کتاب‌خوانی و مطالعه از دست داده اند و چنانچه مکتب‌ها و دانشگاه‌ها باز شوند آنها ( دختران) دوباره به مطالعه و کتاب‌خوانی رو خواند آورد.

آقای نورمل همچنان وضعیت تولید فکر از طریق چاپ و نشر کتاب در کشور را قابل نگرانی توصیف می کند و می‌گوید نشر و چاپ کتاب در کشور در این اواخر کاهش یافته و ادامه این وضعیت نگران کننده است. او  افزود: «کتاب زندگی انسان را می‌سازد اما در افغانستان چاپ و نشر کتاب در این اواخر کاهش یافته است. این وضعیت قابل نگرانی است و امیدوارم محدودیت‌ها برداشته شود تا علاقمندی مردم به مطالعه بیشتر شود.»

در همین حال مسئولان ریاست کتاب‌خانه‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید که براساس آمارهای که به دسترس این اداره قرار گرفته میزان علاقمندی مردم و مراجعین به کتابخانه‌های عامه افزایش یافته است.

 فضل الله وافی، آمر کتابخانه‌های مرکز ریاست کتابخانه‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت که 95 کتابخانه عامه در ولایت‌های مختلف کشور وجود دارد و براساس آمارها، تعداد افرادی که برای مطالعه به این کتابخانه‌ها در مرکز و ولایات مراجعه می‌کنند نسبت به سال‌های قبل بیشتر شده است.

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 58 تاريخ : يکشنبه 10 ارديبهشت 1402 ساعت: 17:26

خبرنامه