حضور گسترده‌ی دختران در مسابقه نقاشی؛ «از رویاهای خود دست نمی‌کشیم»

ساخت وبلاگ

به رغم محرومیت‌ها و ممنوعیت‌هایی که تلاش دارد زنان را از داشتن زندگی اجتماعی محروم کند، دختران اما به هنر روی آورده‌اند. برگزارکنندگان یک مسابقه نقاشی می‌گویند که از میان تقریبا ۷۰۰ هنرجویی که در این مسابقه شرکت کرده‌اند ۸۰ درصد آنرا دختران تشکیل می‌دهد.

عصمت علیزاده و لطیف صادقی، از برگزارکنندگان یک مسابقه بزرگ نقاشی که میان هنرجویان غرب کابل روز سه‌شنبه، نهم جوزا برگزار شده بود به خامه پرس گفتند که بیش از هفت گالری و آموزشگاه نقاشی در این مسابقه شرکت کرده‌اند و از مجموع شرکت‌کنندگان حدود ۸۰ درصد آنرا دختران تشکیل می‌دهد.

آقای علیزاده که پیش از این نیز در بخش برگزاری مسابقات نقاشی در غرب کابل نقش داشته تاکید کرد که روی‌آوردن دختران به نقاشی پس از اعمال ممنوعیت‌های گسترده به شمول ممنوعیت آموزش بسیار چشم‌گیر است.

به گفته‌ی او، در مسابقاتی که قبلا برگزار می‌شد، به ویژه مسابقاتی که آنها قبل از سقوط نظام جمهوری در افغانستان دایر می‌کردند، حضور دختران و پسران هنرجو تقریبا مساویانه بود اما اکنون تغییر بزرگی که شاهد آن هستیم این است که دختران برای نفی محرومیت‌های «ظالمانه» به هنر روی آورده‌اند.

دختران هنرجو که در این مسابقه شرکت کردند به خامه پرس گفتند که می‌خواهند با ممنوعیت‌ آموزش، ممنوعیت کار و ممنوعیت تفریح زنان از سوی حکومت سرپرست مبارزه کنند.

آنان در سه بخش رقابت می‌کردند: بخش پنسلی با مودل چاپی که مخصوص مبتدی‌ها بود، بخش پنسلی با مودل زنده که هنرجویان نسبتا با سابقه در این بخش به رقابت می‌پرداختند و بخش رنگ و قلم مو که حرفه‌ای‌ها در این بخش کار می‌کردند.

نتایج این مسابقه روز جمعه، دوازدهم جوزا اعلام خواهد شد و هفت داور که هرکدام بیش از ۱۰ سال در زمینه نقاشی کار کرده‌اند به گزینش خواهد پرداخت. جوایز نقدی و غیرنقدی نیز برای چند نفری که در درجه قرار می‌گیرند در نظر گرفته شده است.

محدثه، دختر ۱۵ ساله‌ای که در بخش پنسلی با مودل زنده اشتراک کرده گفت که نقاشی برای او مثل هماهنگی یا بازنمایی طبیعت است و دوست دارد تمام مراحل هنر نقاشی را بپیماید تا بتواند آنچه که دلخواهش هست را به تصویر بکشد.

زهرا رهنورد، یکی دیگر هنرجویان این مسابقه گفت: هنر نقاشی برای من صرفا سرگرمی نیست بلکه با نقاشی آرام می‌شوم و می‌خواهم یک نقاش چیره‌دست شوم. هنر برای زهرا رویایی هست که تلاش می‌کنند به آن دست یابد و از آن دست نخواهد کشید تا روزی که هنر او را بپذیرد.

برگزارکنندگان مسابقه در پیوند به اینکه دلیل حضور گسترده‌ی دختران در مسابقه‌ی نقاشی چیست گفتند که ممنوعیت‌ها و محرومیت‌های اخیر زنان و به ویژه دختران را در آستانه فروپاشی روانی قرار داده است. به گفته‌ی آنان، هنر درمانگری می‌کند مخصوصا روی‌آوردن نوجوانان به هنر، دلیل روان‌شناختی دارد و وابسته‌گی آنها به هنر نیز تاییدی است بر این مدعا که در پی درمان هستند.

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 55 تاريخ : چهارشنبه 10 خرداد 1402 ساعت: 14:10

خبرنامه