افغانستان بدترین کشور در زمینه پیشرفت زنان شناخته شد

ساخت وبلاگ

بر اساس گزارش انستیتوت جورج تاون و موسسه تحقیقات صلح اسلو افغانستان بدترین کشور در بخش پیشرفت زنان در میان ۱۷۷ کشور جهان قرار گرفته است.

نتایج این پژوهش که روزسه‌شنبه، بیست‌وچهارم اکتوبر به نشر رسیده نشان می دهد که وضعیت زنان در افغانستان زنگ خطری برای رهبران جهان است.

این تحقیق وضعیت زنان را در ۱۷۷ کشور جهان بررسی کرده مشارکت، عدالت و امنیت، تحصیلات، مرگ و میر مادران، شغل، خشونت‌های سیستماتیک، خشونت‌های جنسی را شامل می‌شود.

یافته‌های این گزارش از نهاد‌هایی چون سازمان ملل متحد، بانک جهانی، موسسه نظرسنجی گالوپ جمع‌آوری شده است.

همچنین تورون ال تریگستاد، مدیر مرکز تحقیقات صلح اسلو در یک بیانیه خبری تاکید کرده که «زنان افغان هر روز بدون شغل، تحصیل و آزادی روز خود را آغاز می‌کنند».

او این گزارش را زنگ خطری برای رهبران جهان خوانده و افزوده که «زنان در یک کشور در زندان‌اند».

آموزش و داشتن امکانات برابر برای تحصیل یکی از شاخص‌هایی است که پژوهش یادشده به بررسی آن پرداخته است. بر اساس گزارش سازمان علمی و آموزشی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) در حال حاضر ۸۰ درصد دختران واجد شرایط مکتب که شمار آن به ۲.۵ میلیون دختر می رسد از مکتب محروم‌اند و ۳۰ درصد دختران در افغانستان هرگز به مکتب ابتدایی راه نیافته‌اند.

در کنار بسته شدن مکاتب، دختران از تحصیل در دانشگاه‌ها و مراکز اموزشی نیز محروم شدند که بر اساس گزارش سازمان یونسکو شمار دانشجویان دختر در دانشگاه‌های افغانستان از پنج هزار در سال ۲۰۰۱ به ۱۰۳ هزار و ۸۵۴ دانشجو در سال ۲۰۲۱ افزایش یافت که اکنون به‌دلیل محدودیت‌های طالبان به صفر رسیده است.

مسئله‌ی کار زنان شاخص دیگری است که انستیتوت جورج تاون و موسسه تحقیقات صلح اسلو در گزارش خود از وضعیت زنان آنرا بررسی کرده اند. در افغانستان، ممنوعیت کار زنان حاکم است و طبق دستورات امارت اسلامی، هیچ زنی اجازه‌ی کار در موسسات غیردولتی را ندارد.

مرگ و میر مادران شاخص دیگری که در پژوهش انستیتوت جورج تاون مورد ارزیابی قرار گرفته است. گزارش‌ها و یافته‌های سازمان ملل از وضعیت مادران در افغانستان نشان می‌دهد که این کشور بالاترین آمار در زمینه‌ی مرگ و میر مادران را در آسیا به خود اختصاص داده است.

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه ملل متحد (اوچا) در افغانستان می گوید که افغانستان بیشترین آمار مرگ و میر مادران و نوزادان را در جهان دارد که در هر ۱۰۰ هزار زایمان در افغانستان ۶۹۹ مورد مرگ و میر ثبت می شود.

در این گزارش کمبود داکتران زن و امکانات صحی، عدم سرمایه گذاری در سکتور صحت و کمبود منابع مالی در مناطق دور افتاده و روستاهای افغانستان را مهم عامل عدم دسترسی مادران و کودکان به خدمات صحی ذکر شده است.

به گفته انستیتوت جورج تاون و موسسه تحقیقات صلح اسلو بدترین عملکرد را کشور‌هایی در ردیف «دولت شکننده» داشته که افغانستان نیز با داشتن دولت شکننده بدترین عملکرد را در برابر زنان داشته است.

در کنار افغانستان کشور‌هایی چون یمن، آفریقای مرکزی، جمهوری دموکراتیک کنگو، سودان، سوریه، سومالی و عراق به عنوان بدترین کشورها برای پیشرفت زنان شناخته شده است.

بر اساس این گزارش کشور‌های دانمارک، سویدن، فنلند، آیسلند، لوکزامبورگ، اتریش، هالند، ناروی و نیوزیلند در لیست ده کشور برتر برای زنان قرار گرفته که ایالت متحده از رتبه ۲۱ به رتبه ۳۷ سقوط کرده است.

گفتنی است که امارات متحده عربی نسبت به فرانسه، انگلستان و امریکا جلوتر قرار دارد و در ردیف ۲۲ جای گرفته است.

این در حالی است که بیشتر فعالان حقوق زن و مدافهان حقوق بشر در افغانستان از ادامه ممنوعیت‌های در برابر زنان انتقاد کرده و از تداوم این وضعیت نگران اند.

یافته‌های کارشناسان سازمان ملل از وضعیت زنان و دختران در افغانستان نشان می‌دهد که آپارتاید جنسیتی در افغانستان حاکم است و این وضعیت ممکن به آزار جنسی مبدل شود.

آنان معتقدند که آپارتاید جنسیتی باید به عنوان یک جرم بین‌المللی جرم‌انگاری شود تا در صورت وقوع آن، دادگاه‌های کیفری بین‌المللی دست به کار شوند.

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 51 تاريخ : چهارشنبه 3 آبان 1402 ساعت: 19:10

خبرنامه