زنان معترض: سکوت یوناما در قبال بازداشت زنان شرم‌آور است

ساخت وبلاگ

در ادامه‌ی نشر گزارش‌ها در پیوند به وخامت وضع صحی زنان'>زنان معترض به‌شمول ژولیا پارسی و منیژه صدیقی که در زندان‌های امارت اسلامی به‌سر می‌برند، تمنا زریاب پریانی، یکی از زنان معترض و زندانی سابق امارت اسلامی گفته که سکوت یوناما در این خصوص «شرم‌آور» است.

گزارش‌ها از وضعیت صحی شماری از زنان معترض که در زندان‌های امارت اسلامی به‌سر می‌برند حاکی است که ژولیا پارسی از زندان برای درمان به شفاخانه منتقل شده و این در حالی است که نوار صوتی حاوی صحبت‌های مادر منیژه صدیقی نیز منتشر شده و او در این نوار می‌گوید که حال دخترش در زندان خوب نیست.

زرقا یفتلی، برنده‌ی جایزه‌ی بین‌المللی صلح در حساب کاربری‌اش در توییتر نوشته است که «ژولیا پارسی، ندا پروانی، منیژه صدیقی، بهاره کریمی و پریسا آزاده، پنج تن از بانوانی هستند که ماه‌هاست تنها به خاطر خواستن حق آموزش و کار در زندان» به سر می‌برند.

او گفته که به‌دلیل محدودیت در اطلاع‌رسانی، اطلاعی در مورد وضعیت سایر زنان زندانی در دست نیست و ابراز امیدواری کرده که نهادهای بین المللی از جمله دفتر سیاسی سازمان ملل (یوناما) برای رهایی هرچه عاجل این زنان و دیگر زنان زندانی که در شرایط بسیار دشوار در زندان‌های طالبان به سر می‌برند، اقدام نمایند.

تعداد دقیق زنان و دخترانی معترض که بازداشت شده‌اند مشخص نیست. هیدر بار، معاون بخش زنان دیدبان حقوق بشر پیشتر گفته بود تعداد زنان و دخترانی که در زندان‌های امارت اسلامی به‌سر می‌برند بیش از چیزی است که گزارش می‌شود.

رسانه‌ها به نقل از فعالان حقوق بشر و نزدیکان ژولیا پارسی گزارش داده‌اند که او پس از شکنجه در زندان ریاست چهل امنیت ملی امارت اسلامی و به‌دلیل صدمه‌ی روحی به شفاخانه منتقل شده است. رادیو آزادی نیز به نقل از فعالان حقوق زن به‌شمول لیلا بسیم گزارش داده که این زن معترض دوباره به زندان منتقل شده است.

خامه پرس به‌گونه‌ی مستقل به جزییات مرتبط به وضعیت صحی زنان معترض که در زندان‌های امارت اسلامی به‌سر می‌برند دست نیافت و منابعی که با آنان صحبت شد نیز یا از صحبت در این مورد خودداری کردند یا اطلاعاتی قابل تایید ارایه کرده نتوانستند و امارت اسلامی نیز تاکنون در این مورد چیزی نگفته است.

تمنا زریاب پریانی، زن معترض و زندانی سابق امارت اسلامی ضمن نشر یک پیام ویدیویی در حساب کاربری‌اش در شبکه اجتماعی اکس از یوناما خواسته که سکوت خود در قبال بازداشت، شکنجه و زندانی ساختن زنان معترض را بشکند.

او در این پیام می‌گوید که حضور نمایندگی سیاسی سازمان ملل در افغانستان باعث شده که امارت اسلامی به میلیون‌ها دالر در هفته دست یابد.

او تاکید کرده علی‌رغم اینکه یوناما رسما فاقد عاملیت است اما هنوز می‌تواند در راستای رهایی زنان معترض از زندان‌های امارت اسلامی نقش مثبت ایفا نماید.

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 41 تاريخ : چهارشنبه 15 آذر 1402 ساعت: 17:31

خبرنامه