از میدان جنگ تا “پرواز رویایی” شایسته، الگوی دختران افغانستان

ساخت وبلاگ

نوشته شده توسط خامه پرس - پ سرطان ۲۲ ۱۳۹۶, ۲:۵۲ ب.ظ

سالها پیش زمانی که افغانستان در میان شعله های هراسانِ جنگِ سرد می سوخت وروزانه صد ها انسان زیر خاک می رفتند، دختری در یک کمپ مهاجران در این کشور متولد می شود که نامش را می گذارند شایسته واعظ.
خانواده ی شایسته مانند ملیون ها افغان دیگر با ناچاری تمام، راهِ گریز از جنگ و داشتن زندگی مرفع را می جویند. آنان در سال ۱۹۸۷ پس از سپری کردن دشواریهای بسیار، خود را به ایالات متحده آمریکا رسانیدند. در آن زمان شایسته واعظ کمتر از یک سال عمر داشت.

بانو واعظ و خانواده اش پس از سپری کردن مدتی در آمریکا، موفق می شوند تا شهروندی آن کشور را بدست آورده و به زندگی معمولی شان بپردازند. و اما این بانوی افغانستانی مانند دیگر مهاجران، خودش را فقط یک مهاجرِ ناتوان نمی پندارد و شروع میکند به دانش آموزی و رسیدن به آرمان و هدف های بلند اش.

شایسته واعظ زمانی که با خانواده اش به آمریکا می رسد کودکی بیش نمی باشد. او از زمان کودکی تا اکنون در آمریکا به سر می برد و در همانجا بزرگ شده است. آموزش هایش را به زبان انگلیسی فرا گرفته و کمتر صحبت کردن به زبان فارسی را بلد است.
این بانوی آمریکایی-افغانستانی تبار پس از آنکه به نوجوانی می رسد، به فکر هویت اصلی و گمشده اش می گردد که همانا افغانستان است. او پس از اینکه در باره ی افغانستان از رسانه ها می بیند و می شنود، علاقه اش نسبت به کشور اصلی اش بیشتر می شود و شروع میکند به مطالعه و دنبال کردن وضعیت حاکم در افغانستان به ویژه وضعیت نگران کننده ی زنان و دختران.

بانو واعظ در مصاحبه هایی گفته است که دنبال کردن وضعیتِ متاثر کننده ی دختران و زنانِ افغانستان از طریق رسانه ها، انگیزه ی اصلی تلاش ها و رسیدن او به جایگاه فعلی اش بوده است. به گفته ی این بانو؛ همواره از رسانه های بزرگ، خبر های خشونت در برابر زنان، مواد مخدر، جنگ، فقر و دیگر نابسامانی های افغانستان را شنیده است و این سبب شده تا او بیشتر تلاش کند تا چهره ی افغانستانِ توانا را که همانا چهره ی هنر، توانمندی و استعداد ها ست، را به رُخ جهانیان بکشد و به همه برساند که ما به ویژه زنان و دختران افغان؛ هنر، توانایی و ذکاوت های بی شماری داریم و می توانیم مانند دیگران پیروز شویم.

شایسته واعظ پس از آنکه دوره ی مکتب را با درجه ی عالی به پایان می رساند، در رشته ی دلخواه اش یعنی هوانوردی/پیلوتی به دانشگاه امبریدو ی آمریکا راه می یابد و پس از دریافت جواز خلبانی در سال ۲۰۰۸، شروع میکند به کارشناسی ارشد در رشته ی مهندسی و آنرا نیز با موفقیت به فرجام رسانده است. این بانوی پر تلاش به ادامه ی آموزش هایش، ماستری دوم خود را در رشته ی اداره و مدیریت مالیِ هوانوردی بدست آورده و از سوی سازمان بین المللی هوانوردی ملکی، جوان ترین خلبان هواپیما های ملکی در جهان شناخته شده است.

شایسته ی ۳۰ ساله، نهادی را زیر نام “آرزو های توقف ناپذیر” ساخته است که می خواهد از طریق آن برای بانوانِ افغان زمینه ی آموزش های عالی را در بخشهای هوانوردی، اینجنیری، ریاضی، تکنالوژی و ساینس فراهم سازد تا آنان بتوانند حسِ واقعی آزادی را با پرواز بر فرازِ آسمان، تجربه کنند.

به تازگی بانو واعظ برنامه “پرواز رویایی” را جهت گشت زدن به دور دنیا راه انداخته است که در این برنامه به ۳۰ کشور جهان پرواز و توقف می کند. او دو ماه پیش پرواز اش را از آمریکا با هواپیمای کوچکی که از طرف سازمان‌بین المللی هوانوردی ملکی در اختیار وی قرار گرفته، آغاز نموده است و قرار است تا ماه آگست امسال، پس از طی کردن ۲۵۸۰۰ کیلومتر دوباره به فلوریدای آمریکا بر گردد.
در این پرواز ها او با دختران، زنان، شاگردان مکتب ها و مردم محله های مختلف، دیدار و برای آنان سخنرانی های تشویق کننده یی برای رو آوردن آنان به مسلک هوانوردی/خلبانی انجام خواهد داد.

هدف این برنامه ی شایسته واعظ تشویق بانوان و نوجوانان در عرصه ی مسلک هوانوردی در سطح جهان گفته شده است.

شایسته واعظ به ادامه ی برنامه ی پرواز به دور دنیا، روز دوشنبه به شهر کابل رسید. او پس از دیدار با رییس جمهور غنی، روز بعد طی نشستی با زنان و مقام های حکومت افغانستان، خطاب به بانوان افغان گفته که این پرواز برای زنان است و این زنان افغان استند که سبب شدند تا این پرواز انجام شود. در همین نشست او لقبِ سفیر صلحِ افغانستان را نیز بدست آورده است.
او همچنان بیان کرده که هدف سفر اش به دور دنیا، تنها بستن یک ریکارد نه بل این است که جوانان به خودشان برای رسیدن به رویا های شان باور داشته باشند.

بانو واعظ می گوید:
“هر باری که دروازه ی هواپیما را می گشایم، از خود می پرسم؛ یک دختری با پس زمینه ی زندگی من، چگونه می تواند این طور خوشبخت باشد؟
این یک حقیقت است . هر کس می تواند من باشد.”

نویسنده: حامد پیمانی

خبرگزاری خامه پرس - فارسی | خبرهای داغ از افغانستان، منطقه و جهان را دنبال کنید با تویتر, فسبک. و آر اس اس

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 241 تاريخ : جمعه 23 تير 1396 ساعت: 7:01

خبرنامه