کمیسیون مستقل انتخابات امروز (سه شنبه ۲۹ دلو) در یک نشست خبری اعلام کرد که محمد اشرف غنی با بدست آوردن ۵۰.۶۴ درصد آرا در صدر، داکتر عبدالله عبدالله با بدست آوردن ۳۹.۵۲ درصد آرا در رده دوم، گلبدین حکمتیار با بدست آوردن ۳.۵۸ درصد آرا در رده سوم و رحمت الله نبیل با بدست آوردن ۱.۸۶ درصد آرا در رده چهارم قرار گرفته است.

نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری افغانستان حدود سه ماه پس از برگزاری آن در ششم میزان اعلام شد.

بنا بر این نتایج، محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهوری کنونی با بدست آوردن ۹۲۳ هزار و ۸۶۸ رای (۵۰/۶۴ درصد) بیشترین آرا را به دست آورده بود.

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی با گرفتن ۷۲۰ هزار و ۹۹۰ رای (۳۹/۵۲ درصد) در جایگاه دوم قرار گرفته است.

تیم انتخاباتی آقای عبدالله لحظاتی پس از اعلام این نتیجه گفت آن را نمی‌پذیرد و خواهان رسیدگی به شکایت‌ها از “تقلب” در این انتخابات است.

در این انتخابات ریاست جمهوری یک میلیون و ۸۲۴ هزار و ۴۰۱ رای معتبر دانسته شده است. این یعنی حدود ۱۹ درصد از مجموع ۹/۶ میلیون نفر که واجد شرایط رای‌دهی بودند.

یکی از دلایل عمده پایین بودن سطح مشارکت مردم، تهدیدات بلند امنیتی خوانده شده بود.

در طی یک هفته گذشته چندین تن از چهره های برجسته و سیاسی افغانستان گفته اند که در صورت که نتایج انتخابات بر اساس تقلب اعلام شود، آنان “دولت موازی” را اعلام خواهند کرد.

جنرال عبدالرشید دوستم؛ معاون اول ریاست جمهوری و یکی از شخصیت های مهم و تاثیر گذار در شمال افغانستان هشدار داده اگر نتایج نهایی انتخابات ریاست جمهوری بر اساس تقلب اعلام شود، تیم ثبات و همگرایی به حمایت او و به رهبری عبدالله عبدالله، حکومت موازی تشکیل خواهد داد. او افزوده که هواداران حزب جنبش ملی و دسته ثبات و همگرایی منتظر اعلام نتایج انتخابات از سوی کمیسیون‌های انتخاباتی اند.

بعد از اظهارت آقای دوستم چندین تن از سیاستمداران و اجزاب سیاسی افغانستان نیز این اظهارات جنرال دوستم را تایید کردند.

حزب جمعیت اسلامی افغانستان به رهبری صلاح الدین ربانی، حزب پیوند ملی افغانستان به رهبری سید منصور نادری، حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان به رهبری حاجی محمد محقق و حزب وحدت به رهبری محمد کریم خلیلی، اعلامیه های را در حمایت از اظهارات جنرال دوستم در پیوند به تشکیل حکومت موازی منتشر کرده اند.