ام اس و نکاتی که باید در خانه توسط مراقب بیمار مورد توجه قرار گیرد

ساخت وبلاگ

ام اس یک بیماری خود ایمنی سیستم عصبی است که در آن غلاف میلین که لایه پوشاننده این سلول ها است دچار آسیب می شوند و در نتیجه پیام رسانی در سیستم عصبی به ویژه در مغز و نخاع مختل می شود.

با توجه به اعصابی که در نتیجه این بیماری دچار اختلال عملکرد شده اند علائم بیماری در افراد مختلف، متفاوت خواهد بود.

عدم تعادل در راه رفتن، بی حسی اندام ها، اسپاسم عضلانی، مشکل در  حرکت دست ها و بازوها، اختلال بینایی و گاها از دست رفتن بینایی، اختلالات شناختی و کاهش حافظه از جمله نشانه های رایج در این بیماری است که از سوی مبتلایان گزارش می شود.

ام اس

 مراحل پیشرفت بیماری ام اس

به طور کلی ام اس یک بیماری پیشرونده عصبی است و تا کنون درمانی برای آن کشف نشده است. اما در برخی از افراد روند بیماری با سرعت بیشتر و در برخی با سرعت کمتری اتفاق می افتد. حتی ممکن است بعد از بروز علائم تا مدتی علائم ثابت بمانند.

درمان بیماری ام اس

در حال حاضر منظور از درمان بیماری ام اس کنترل نشانه ها و پیشرفت بیماری است. بیماران می توانند با در نظر گرفتن سبک زندگی سالم، کیفیت زندگی خود را افزایش دهند.

مراقبت از بیماران ام اس نیاز به همکاری یک تیم متخصص دارد

این تیم شامل:  متخصص مغز و اعصاب، پرستار، متخصصین توانبخشی(فیزیوتراپ، کاردرمانگر و …) و کارشناسان بهداشت روان هستند.

ام اس

برای افرادی که به ام اس مبتلا هستند چه اقداماتی می توانیم انجام دهیم؟
فضای خانه را برای آنها امن کنیم

با توجه به نشانه های اصلی ام اس که اختلال در تحرک و جابجایی و کاهش توانمندی این بیماران در مرور زمان است، محیط خانه نیز باید متناسب با توانمندی و محدودیت های بیمار مناسب سازی شود. به گونه ای که بیمار بتواند با کمترین تلاش و آسیب دیدگی به امور شخصی خود رسیدگی کند و احساس وابستگی کمتری نیز داشته باشد. تهیه تجهزات مناسب و در دسترس قرار دادن لوازم منزل برای بیمار می تواند در این زمینه به او کمک کند.

تجهیزات مناسب انتخاب کنید

برای بیمار مبتلا به ام اس استفاده از تخت های بیمارستانی که قابلیت تنظیم شدن دارند بهترین گزینه به شمار می رود. همچنین استفاده از توالت های سیار و تجهیزات مناسب برای جلوگیری از زخم بستر باید مد نظر قرار گیرد.

آمادگ جسمانی بیمار

اسپاسم عضلانی و سایر مشکلات مربوط به سیستم حرکتی تا حدودی با انجام فعالیت های بدنی مناسب قابل کنترل هستند. از این رو باید بیمار در برنامه های فعالیتی مناسب با توجه به توصیه متخصص خود به صورت روزانه درگیر باشد.

توجه به مصرف داروها

مصرف منظم داروها باید به صورت مداوم بررسی شود. مراقب بیمار باید نام دارو و چگونگی عملکرد دارو آشنایی کامل داشته باشد و همچنین از عوارض جانبی ان آگاه باشد.

ام اس

مانع از انزوای اجتماعی در بیمار شوید

به دلیل افزایش محدودیت های حرکتی به مرور زمان و همچنین کاهش توانایی بیمار در برقراری ارتباط و مشارکت اجتماعی، احتمال افزایش افسردگی و انزوا در این افراد شدت می یابد. از این رو از عزیزان خود درخواست کنید تا حد امکان با دوستان خود رابطه خود را حفظ کنند و به ملاقات ان ها بروند و یا ان ها را به منزل خود دعوت کنند.

رژیم غذایی مناسب برای بیمار تهیه کنید

بیماران مبتلا به ام اس باید روزانه تمام گرو های غذایی را مصرف کنند. ترجیحا از مصرف مواد قندی و چرب پرهیز کنند. مهمترین نکته در تغذیه مبتلایان به ام اس تامین ویتامین دی مورد نیاز بدن است. منبع اصلی تامین  ویتامین دی افتاب است. اما برخی از مواد غذایی غنی شده با ویتامین دی و روغن جگر گاو و روغن کبد ماهی حاوی ویتامین دی هستند که باید مورد استفاده بیمان قرار بگیرند. غذاهای کنسرو شده و  دارای افزدنی های  را محدود کنید.

از خود مراقبت کنید

به راحتی طی درگیر شدن در مراقبت از دیگران ما نیازهای خود را فراموش می کنیم. اما باید با دقت به سلامتی خود توجه کنیم و اختلال در الگوی خواب و غذا و تغییرات خلقی خود را جدی بگیریم.

نوشته ام اس و نکاتی که باید در خانه توسط مراقب بیمار مورد توجه قرار گیرد اولین بار در پرستار سالمند | پرستار کودک | پرستار بیمار | خدمات سفیر آرامش. پدیدار شد.

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 220 تاريخ : شنبه 21 تير 1399 ساعت: 21:27

خبرنامه