ایمنی کودکان در آشپزخانه و نکاتی که والدین و پرستار کودک باید بدانند

ساخت وبلاگ

ایمنی کودکان در آشپزخانه Kitchen Safety Rules for kids  یکی از مهم ترین اصولی است که باید توسط والدین و پرستار کودک به کودکان آموزش داده شود.

آشپزی یکی از مهارت های اساسی و اصلی در زندگی هر فردی می باشد و لازم است کودک در مورد آن آموزش های کافی را فرا گیرد. همچنین انجام آشپزی در اوقات فراغت والدین و فرزندان نه تنها فعالیتی سرگرم کننده می باشد بلکه می تواند سبب تحریک اشتهای کودکان بد غذا و کم اشتها شده و به بهبود وضعیت غذایی آنها کمک نماید .

بهداشت در آشپزخانه نیز یکی از مسائلی است که دانستن آن برای کودکان ضروری است.
در کشور انگلیس سالانه 500000 مورد مسمومیت غذایی وجود دارد و همانطور که می دانید مسمومیت غذایی بسیار ناراحت کننده است .
اصول بهداشت و ایمنی آشپزخانه را به کودکان خود بیاموزید تا از ایجاد سوختگی ، بریدگی و مسمومیت و سایر عوامل خطر ساز جلوگیری نمایید.

 

آموزش ایمنی کودکان در آشپزخانه
1.ایمنی کودکان در آشپزخانه  و نظارت بر فعالیتهای کودک

این امر به ویژه هنگامی که فرزندان کوچکتری دارید مهم است که باید همیشه تحت نظارت باشند. هرچند که بهتر است بر فعالیت آشپزی فرزندان نوجوان نیز نظارت کنید . بهتر است به فرزندان خود اعتماد نمایید و با نظارتی هوشیارانه و غیر مستقیم آنها را در آَشپزخانه همراهی نمایید.
در صورتی که نیاز به استفاده از ابزارات تیز و برنده وجود دارد بهتر است در ابتدا اینکار را شما انجام داده و از این فرصت استفاده کنید که روش صحیح نگهداری و استفاده از تجهیزات خطرناک آشپزخانه را به کودک نشان دهید.

2. آموزش اصول ایمنی درباره آتش سوزی

آموزش اصول ایمنی در برابر آتش سوزی برای کودکان خردسال مهم است. شعله های آتش می توانند برای کودکان جذاب باشد بنابراین تأکید بر اهمیت دوری از شعله های بی محافظ بسیار مهم است.

به همین ترتیب ، باید بر اهمیت دور نگه داشتن دستگیره های فلزی یا رسانای گرما از شعله های آتش تاکید نمایید.
لازم است که کودکان را با شماره تماس 125 که مربوط به فوریت های آتش نشانی می باشد آشنا نموده و به کودک خود بگویید که اگر دود یا آتش دید ، باید یک فرد بزرگسال را در جریان بگذارد و سریعاً محل آتش سوزی را ترک نماید و اگر اتاق پر از دود است ، باید برای بیرون رفتن از اتاق در کف اتاق بخزد.

3. قبل از هر کاری دست ها را بشویید.

مسئله اهمیت شستن دستها ممکن است واضح به نظر برسد اما شستشوی دستها بسیار مهم است. لازم است در خصوص اهمیت شستن دست برای فرزند خود صحبت نمایید تا او این کار را به عنوان یک عادت بهداشتی پسندیده در آشپزخانه یاد بگیرد.
به کودکان خود روش صحیح شستن دست ها را بیاموزید. بسیاری از کودکان (و حتی بزرگسالان!) از روش صحیح شستن دست اطلاع ندارند. لازم است برای حفظ ایمنی کودکان در آشپزخانه شستن دست ها حداقل ده ثانیه به طول بیانجامد.
علاوه بر این ، فرزندان خود را از زمانهای ضروری شستن دست ها آگاه سازید. آنها همیشه باید این کار را بعد از دست زدن به گوشت یا مرغ خام یا تخم مرغ انجام دهند تا از آلودگی جلوگیری کنند.

اهمیت ایمنی کودکان در آشپزخانه

4. دانش ایمنی را به کودکان آموزش دهید

کودکان و نوجوانان معمولا از اطلاعات مهم و اساسی ایمنی در آشپزخانه آگاهی ندارند. بنابراین ، باید در حالی که با آنها مشغول پخت و پز هستید ، وقت بگذارید تا دانش مهم ایمنی در آشپزخانه را به کودک خود منتقل نمایید.
به عنوان مثال ، کودکان ممکن است از این موضوع بی اطلاع باشند:
– ظروف فلزی و آلومینیومی هرگز نباید در مایکروویو قرار بگیرند زیرا باعث آتش سوزی می شوند.
– پلاستیک هرگز نباید روی اجاق گاز یا داخل فر قرار بگیرد.
– هرگز نباید آب را به ظرف پر از روغن داغ افزود. ممکن است پاشیده شود و می تواند باعث سوختگی های پوستی جدی شود.

5- از آلودگی های میکروبی جلوگیری کنید.

انتقال میکروب ها در آشپزخانه به راحتی انجام می گیرد به عنوان مثال ، هرگز نباید گوشت خام را با فشار آب زیاد بشویید ، زیرا هر گونه ریختن یا پاشیده شدن در سطوح و ظروف مجاور باعث انتقال میکروب کامپیلوباکتر می شود. این باکتری بیشترین موارد مسمومیت غذایی را در انگلستان ایجاد می کند. تمام سطوح و ظروفی که با گوشت خام تماس پیدا کرده اند باید شسته شوند.

همچنین بهتر است اطمینان حاصل کنید که فرزند شما می داند که در چه زمانی گوشت یا مرغ منجمد آماده مصرف است. نحوه استفاده از دماسنج گوشت را به آنها نشان دهید. هنگام استفاده از دماسنج ، باید آن را در ضخیم ترین قسمت گوشت قرار داده و صبر نمایید تا دما ثابت شود.

شستشوی ظروف و ایمنی کودکان در آشپزخانه

6. شستشوی سریع ظروف آلوده و دفع زباله

ظرف شستن یکی از کارهای متداول و ضروری است که باید در هنگام انجام این کار اصولی را رعایت نمایید.از استفاده بیش از حد از مواد شوینده باید محدود شود و آب کشی ظروف باید با دقت و حوصله انجام گیرد. در همچنین ضروری است که از هدر رفتن آب در طی شستشوی ظروف خود داری نموده و پس از جمع آوری زباله سریعا نسبت به دفع آنها اقدام نمایید.

 

7. ایمنی کودکان در آشپزخانه با  لباس مناسب

آستین ها را بالا بزنید ، پیش بند بپوشید و در هنگام برداشتن ظروف داغ از دستکش های ضخیم خود استفاده نمایید. اطمینان حاصل کنید که  در جهت حفظ ایمنی کودکان در آشپزخانه ، فرزندان شما زیور آلات عجیب یا آستین های خیلی گشاد ندارند و موهای بلند خود و فرزندتان را بسته نگه دارید.

8- به کودکان خردسال نحوه نگهداری صحیح غذا را بیاموزید.

مواد غذایی در یخچال باید در دمای 0 تا 5 درجه سانتیگراد نگهداری شوند تا باکتریها رشد نکنند. بهتر است به کودکان بزرگتر روش صحیح نگهداری مواد غذایی را نشان دهید. یخچالی که به خوبی چیده شده باشد باید بین مواد غذایی فاصله داشته باشد تا هوا بتواند یخچال را به درستی تهویه کند.
اکثر یخچال ها مناطق خاصی برای سبزیجات و گوشت های خام دارند ، بنابراین حتماً به فرزندان خود نشان دهید که جای درست هر وسیله کجاست. این قسمت ها برای کمک به حداکثر استفاده از مواد غذایی و نگهداری بهتر و تازه از آنها طراحی شده است.

کمک های اولیه و ایمنی کودکان در آشپزخانه

9. کارهای ممنوعه و خطرناک را به کودک آموزش دهید

اگر احساس می کنید کودک شما برای استفاده از وسایل خطرناک آشپزخانه هنوز خیلی کوچک است ، خطرات موجود را برای کودکتان توضیح دهید و به او بگویید که همیشه باید از یک بزرگسال بخواهد که در استفاده از این وسایل کمک کند.

10. لزوم یادگیری کمکهای اولیه در جهت  ایمنی کودکان در آشپزخانه

روش استفاده از پماد و محل نگهداری آنها و همچنین نحوه درمان سوختگی های جزئی با استفاده از آب سرد و یخ را به کودک آموزش دهید. لازم است یک کیف کمک های اولیه را در قسمتی که توسط کودک در دسترس باشد قرار دهید و روش استفاده از مواد و داروهای موجود در آن را به کودک یاد دهید.

مرکز پرستاری سفیر آرامش با داشتن سال ها تجربه در امر خدمت رسانی در  زمینه پرستار سالمند، پرستار کودک و پرستار بیمار، آماده خدمت گزاری شبانه روزی به همشهریان گرامی میباشد.

 

The post ایمنی کودکان در آشپزخانه و نکاتی که والدین و پرستار کودک باید بدانند appeared first on مرکز پرستاری سفیر آرامش.

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 380 تاريخ : شنبه 12 مهر 1399 ساعت: 22:43

خبرنامه