بیماری تبخال دهانی در کودکان چیست و تکنیک هایی که والدین و پرستار کودک باید بدانند

ساخت وبلاگ

مطلب بیماری نیلوبلاگ مطلب تبخال نیلوبلاگ مطلب دهانی نیلوبلاگ Herpes Simplex Virus در مطلب مطلب کودک نیلوبلاگ ان نیلوبلاگ  عفونت ناشی از ویروس هرپس سیمپلکس است که به شکل تاول های کوچک و معمولاً دردناک روی پوست لب ، دهان ، لثه ها یا پوست اطراف دهان مشخص می شود. به این تاول ها به طور معمول تبخال یا تاول تب گفته می شود .

عوارض تبخال دهانی

زخم های سرد مطلب چیست نیلوبلاگ ؟

زخم های سرد (تاول تب یا تبخال دهانی نیز نامیده می شوند) به صورت تاول های کوچکی در اطراف لب و دهان ایجاد می شوند. آنها بعضی اوقات روی چانه ، گونه و بینی نیز ظاهر می شوند. بعد از چند روز ، تاول ها معمولاً شروع به ترشح می کنند ، سپس پوسته ایجاد می کنند و طی یک تا دو هفته کاملاً بهبود می یابند .

علیرغم نامشان ، زخم های سرد هیچ ارتباطی با سرماخوردگی ندارند. در کودکان ، تبخال معمولاً توسط ویروس هرپس سیمپلکس نوع 1 (HSV-1) ایجاد می شود. تبخال دستگاه تناسلی معمولاً توسط سویه دیگری ایجاد می شود ، که به آن ویروس هرپس سیمپلکس نوع 2 (HSV-2)می گویند ، اگرچه هر دو سویه ویروس در هر قسمت از بدن می توانند زخم ایجاد کنند.

بیشتر افراد برای اولین بار در سنین 1 تا 5 سالگی در معرض HSV قرار می گیرند . کودکان مبتلا به سیستم ایمنی ضعیف به دلیل بیماری یا مصرف دارو در معرض خطر ابتلا به عفونت دهانی و ورم مغزی هرپس سیمپلکس هستند. نوزادان کمتر از سه ماه نیز در معرض خطر بیشتری هستند .

علل بروز بیماری تبخال دهانی

هرپس لبیالیس یک بیماری بسیار شایع است که در اثر آلودگی ناحیه دهان به ویروس هرپس سیمپلکس ، اغلب نوع 1 ایجاد می شود. بیشتر آمریکایی ها تا سن 20 سالگی به ویروس نوع 1 آلوده می شوند

عفونت اولیه ممکن است هیچ علامتی یا زخم دهانی ایجاد نکند. ویروس در بافت عصبی صورت باقی می ماند. در برخی افراد ، ویروس دوباره فعال شده و زخم های مکرر سرد ایجاد می کند که معمولاً در همان منطقه هستند ، اما جدی نیستند. ویروس هرپس نوع 2 معمولاً باعث تبخال دستگاه تناسلی و عفونت نوزادان در بدو تولد (از مادران آلوده) می شود ، اما ممکن است باعث تبخال لب نیز شود .

 

هنگامی که کودک به ویروس هرپس سیمپلکس آلوده می شود ، ویروس برای مدت طولانی غیرفعال (خاموش) می شود. و در هر زمان می تواند فعال شود و باعث ایجاد تبخال شود. آفتاب ، باد سرد ، بیماری یا سیستم ایمنی ضعیف می تواند باعث بروز تبخال شود .

سرایت تبخال دهانی
کدام کودکان در معرض خطر بیماری تبخال دهانی هستند؟

اگر کودک با فردی آلوده به ویروس هرپس سیمپلکس زندگی کند بیشتر در معرض خطرابتلا به تبخال است .

علائم بیماری تبخال دهانی در کودک چیست؟

علائم بیماری تبخال دهانی در هر کودک می تواند متفاوت باشد. برخی از کودکان با اولین عفونت ویروس هرپس سیمپلکس علائمی ندارند. در موارد دیگر ، کودک ممکن است علائم و زخم های شدید شبیه آنفولانزا در دهان و اطراف آن داشته باشد . وقتی پس از اولین عفونت ، تبخال برگردد ، علائم معمولاً آنقدر شدید نیستند .

شایعترین علائم بیماری تبخال دهانی در کودکان عبارتند از :

یک تاول کوچک یا گروهی از تاول ها روی لب و دهان که بزرگتر می شوند ، مایع داخل تاول نشت می کنند و سپس پوسته می شوند .
درد در لب ها و دهان که ممکن است از 3 تا 7 روز طول بکشد

علائم هشدار دهنده خارش ، سوزش ، افزایش حساسیت یا احساس گزگز ممکن است حدود 2 روز قبل از ظهور تبخال دهانی رخ دهد

ضایعات پوستی یا بثورات لب ، دهان و لثه ها
تاول های کوچک (وزیکول ها) پر از مایع زرد مایل به زلال
تاول در ناحیه پوستی برجسته ، قرمز و دردناک
چندین تاول کوچکتر که با هم ادغام می شوند و تاول بزرگتری ایجاد می کنند
تب خفیف (ممکن است رخ دهد)

تشخیص تبخال دهانی

بیماری تبخال دهانی در کودکان چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک معالج در مورد علائم و سابقه سلامتی کودک از مطلب والدین نیلوبلاگ سوال خواهد کرد. همچنین کودک را معاینه می کند. یک پزشک معمولاً می تواند با مشاهده زخم ها ، بیماری کودک را تشخیص دهد. همچنین ممکن است آزمایشات مختافی برای تشخیص انجام دهد مانند:

تراشیدن پوست :

زخم ها به آرامی خراشیده می شوند تا نمونه گیری انجام شود . نمونه ها برای یافتن ویروس مورد بررسی قرار می گیرند .

آزمایش خون :

برای بررسی علائم ویروس در خون اجام می شود .
بدون درمان ، علائم به طور کلی طی 1 تا 2 هفته فروکش می کنند. داروهای ضد ویروسی که از طریق دهان تجویز می شوند می توانند روند علائم را کوتاه کرده و درد را کاهش دهند .

راه های کنترل بیماری تبخال دهانی در کودکان

تاول ها را به آرامی با آب و صابون بشویید تا شیوع ویروس به سایر مناطق پوست به حداقل برسد. ممکن است یک صابون ضد عفونی کننده توصیه شود .  همچنین استفاده از کمپرس یخ ممکن است درد را کاهش دهد .

تبخال معمولاً طی 1 تا 2 هفته خود به خود از بین می رود یا ممکن است عود کند. اگر در چشم یا در نزدیکی چشم رخ دهد عفونت ممکن است شدید و خطرناک باشد .

عوارض بیماری تبخال دهانی عبارتند از :

گسترش تبخال در مناطق دیگر پوست
عفونت های پوستی باکتریایی ثانویه
عود تبخال لب
نابینایی
عفونت عمومی ، ممکن است در افرادی که سیستم ایمنی آنها سرکوب شده است ، از جمله کسانی که بیماری های درماتیت آتوپیک ، سرطان یا عفونت های HIV دارند باعث مرگ شود .

در بیشتر کودکان ، تبخال باعث بیماری جدی نمی شود. اما در بعضی موارد ، ویروس هرپس سیمپلکس می تواند باعث التهاب مغز (انسفالیت) شود که این یک بیماری جدی است و مطلب باید نیلوبلاگ فوراً درمان شود.

درمان تبخال دهانی

درمان بیماری تبخال دهانی

عفونت ویروس هرپس سیمپلکس که باعث تبخال می شود قابل درمان نیست ، اما درمان ممکن است به کاهش برخی از علائم کمک کند. همچنین ممکن است شامل داروهای ضد ویروسی و انواع دیگر داروهای تجویزی باشد. این داروها در صورت استفاده در شروع بیماری پس از اولین علامت ابتلا به عفونت تبخال یا عود ، بهتر جواب می دهند .

تسکین درد :

برای تسکین درد می توانید در دوزهای توصیه شده به کودک پاراستامول بدهید . برای تسکین درد می توانید از داروهای موضعی درد به طور مستقیم در دهان کودک خود استفاده کنید.  این دارو ها شامل ژل لیگنوکائین 2٪ یا شستشوی دهانی لیگنوکائین و کلرهگزیدین است (برای کودکان بزرگتر که بلع ندارند)
والدین باید کودک را به نوشیدن مایعات ، حتی مقادیر کم تشویق کنند .

استفاده از محلول آبرسانی دهانی مانند Gastrolyte® یا Hydralyte یک گزینه مناسب است که می توانید آن را به شکل های مایع یا یخی از داروخانه دریافت کنید .

اگر کودک شما به شیشه شیر عادت دارد ، بهتر است تا زمانی که تبخال بهبود یابد برای تغذیه او از یک فنجان و قاشق استفاده کنید .
اگر کودک از خوردن غذا امتناع می کند ، سعی کنید غذاهای بسیار نرم به کودک بدهید .

اگر کودک در معرض خطر عفونت شدید باشد ، ممکن است پزشک داروی ضد ویروسی مانند آسیکلوویر را به شما پیشنهاد دهد .

 

پیشگیری از بیماری تبخال دهانی

اگر فردی در خانواده به بیماری تبخال دهانی مبتلا باشد ، سایر اعضای خانواده باید از تماس مستقیم با فرد جلوگیری کنند .
همچنین از به اشتراک گذاشتن تمامی لوازم شخصی از جمله ، ظروف ، لیوان ها ، قاشق و چنگال و حوله ها خودداری کنید .

مرکز مطلب پرستار نیلوبلاگ ی سفیر آرامش با کادری مجرب و متخصص آماده ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل است. این مرکز به صورت شبانه روزی در قالب پرستارکودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار اماده ارائه خدمت به همشهریان گرامی می باشد.

 

The post بیماری تبخال دهانی در کودکان چیست و مطلب تکنیک نیلوبلاگ مطلب هایی نیلوبلاگ که والدین و پرستار کودک باید مطلب بدانند نیلوبلاگ appeared first on مرکز پرستاری سفیر آرامش.

داستان ایرانی...
ما را در سایت داستان ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : کاوه محمدزادگان بازدید : 245 تاريخ : سه شنبه 18 آذر 1399 ساعت: 22:48

خبرنامه